Despre noi

De ce să cumperi covoare de la noi?

Clienții noștri pot alege dintr-o gamă atent selectata de covoare de înaltă calitate la un preț avantajos. Website-ul nostru vă ajuta pur și simplu să găsiți covorul pe care îl căutați. Avantajele dvs. cu noi: dreptul de înlocuire este de 30 de zile, opțiunea de plată securizată, livrare gratuită. Oferta noastră și serviciul nostru individual vă vor convinge și cu siguranță veți deveni clientul nostru satisfăcut! Trebuie doar să veniti si sa ne cunoaștem! Sau contactați-ne prin e-mail sau telefon, experții noștri vă vor ajuta cu orice întrebări.

Întrebări frecvente Vrei covoare de calitate? 

Lumea Covoarelor este locul potrivit pentru a le cumpăra. Cumpărăm covoare direct de la oamenii care le fac, din țări care au o tradiție îndelungată în covoarele lucrate manual și sunt foarte mândri de ele. Covoarele lucrate manual sunt cel mai vechi artefacte ale artei aplicate, iar persoanele familiare cu istoria covoarelor preferă, în general, covoarele persanele. In oferta noastra gasiti covoare din Isfahan cu motivele lor florale frumoase, covoarele din Bijar, lucrate manual și elegante, covoarele din Tabriz, elegante, precum și alte covoare din diferite zone din Persia.

Următoarea țară cunoscută pentru covoare este India. Covoarele indiene au început să fie făcute încă din secolul al 13-lea după sosirea perșilor musulmani, dar împărații dinastiei Mogul au avut cea mai puternică influență asupra fabricării acestor covoare. Covoarele indiene sunt fabricate în gospodării și fabrici , în timp ce covoarele iraniene sunt făcute în principal în gospodării. Dacă ne continuăm căutarea covoarelor, vom ajunge în Nepal. Covoarele nepaleze au o mică tradiție. După ce au emigrat în Nepal, refugiații tibetani s-au angajat să facă covoare tradiționale dar nu au putut să se hrănească și să supraviețuiască. Din acest motiv, au fost create fabrici în Kathmandu și în jurul său, unde covoarele au început să fie fabricate folosind tendințele moderne europene, iar aceste covoare sunt foarte moderne.

Cele mai rare sunt covoarele de mătase din Qom Iran, dar și din Persia, nu numai Iran. În timp ce ne îndreptăm mai spre est, întâlnim covoarele pakistaneze. Cu toate acestea, puțini știu că aceste covoare sunt făcute în cea mai mare parte în Afganistan. În Pakistan, doar se spală,  ele fiind la origine covoare afgane.

Covoarele din Cașmir și-au păstrat tradiția, dar covoarele din Tibet și-au schimbat și aspectul - sunt elegante, o combinație de lână și mătase foarte luxoasă, iar expertii în covoare recunosc uneori motive budiste în ele. Calitatea acestor covoare, este usor recunoscuta de cunoscatori datorita grosimii lor - cu cât este mai subțire covorul, cu atât este mai bine. Nu demult omul bogat avea doar covoare subțiri. Doar cele mai bune covoare brodate pot fi subțiri, covoarele de mătase au doar câțiva milimetri grosime.

Covoarele din China sunt fabricate din ce in ce mai puține fabrici. Producția de covoare țesute manual în această țară suferă de industrializare – in prezent, mesterii de covoare câștigă mai mult în mine de diamante. Covoarele din China sunt foarte expresive - astfel de covoare sunt pline de simboluri care conferă covorului valoare estetică și spirituală. Acest lucru face covoarele persane sa fie și mai deosebite. Dacă cineva vrea să „citească” covorul, trebuie să înțelegem simbolismul învățăturilor lui Buddha, căci covoarele erau țesute cu mult înainte de nașterea lui. Genghis Khan și mongolii, cu tradițiile lor, au „notat” jumătate din Asia, motiv pentru care este foarte important să înțelegem motivele lor. Începând cu secolul al IX-lea în Persia, Islamul a dominat domeniul artei. Oameni din diferite regiuni leagă nodurile covoarelor în conformitate cu obiceiurile și tradițiile lor.

Prețurile covoarelor

Covoarele orientale importate de compania noastră sunt create în mod tradițional - manual. Acestea sunt artefacte care sunt adesea create doar pe baza imaginației maestrului, fără schiță sau proiectare anterioară. Producția de covoare durează de la câteva luni la câțiva ani. Motivele și culorile lor reflectă mentalitatea, istoria sau viața modernă a familiilor care le formează.

Din păcate, din cauza lipsei covoarelor țesute manual pe piața din ultimii 50 de ani, oamenii nu vad covoarele orientale ca opere de artă și sunt adesea confundate cu covoarele facute in fabrici.

Fiecare covor facut manual este un original unic care nu poate fi apreciat doar pe baza unor criterii precum mărimea, grosimea, densitate, greutatea și numărul de culori utilizate. Covorul lucrat manual trebuie privit ca o lucrare de artă a cărei valoare este determinată și de aspecte precum originalitatea și unicitatea motivelor, asimetriile modelului, armonia culorilor, calitatea culorilor utilizate, calitatea combinației de lână și mătase aleasă, simetria nodurilor individuale, sfârșitul cravatelor, semnătura etc. . Capacitatea de a evalua aceste aspecte provine din ani de experiență.

Fiecare covor este creat într-un mod unic și, prin urmare, criteriul de evaluare a tipurilor individuale variază considerabil. Ex. pentru covoarele tibetane, un expert poate aprecia un detaliu și pentru celălalt persan alt detaliu

Unele dintre covoarele afișate pe acest site au fost deja vândute. Prin urmare, ar fi de prisos să citim prețurile lor, întrucât nu ar fi precise. Covoarele prezentate sunt câteva dintre tipurile pe care le vindem și pot servi drept inspirație pentru dvs.

Uneori, două covoare aparent identice pot avea calități complet diferite. Deseori, diferențele sunt observabile doar de către experți. Cumpărarea covoarelor handmade a fost întotdeauna o problemă de încredere între cumpărător și vânzător. Încercăm mereu să clarificăm diferențele de calitate și valoare a covorului cu o serie de exemple, iar după aceea lăsăm clientul sa aleaga care i se potrivește mai bine.

Vă invităm să vizitați magazinul nostru unde veți face cunoștință cu categoriile de prețuri și calitatea covoarelor noastre.

Dimensiuni și forme ale covorului

Nomazii care încă mai cutreieră în jurul Asiei folosesc astăzi covoare cu scop special. Covoarele servesc ca șa pentru cai, sunt la intrarea în spații, dorm pe ele, iau masa, se roagă, se naste  pe ele și sunt folosite la înfășurare atunci când oamenii sunt îngropati. Nomazii nu au nevoie de covoare mari, ci de motive practice pentru care ar trebui să fie folosite. Dimensiunile covoarelor lor sunt de obicei mai mici și rareori sunt covoare nomade disponibile cu dimensiuni de 3 x 4 m sau mai mari.

Covoarele făcute de oamenii din sat sau fabricate în fabrici sunt, de asemenea, oferite în dimensiuni mai mari. Covoarele cu dimensiuni de la 60 x 90 cm până la 4 x 6 m sunt de obicei disponibile pe piață. Furnizarea de covoare mai mari nu este mare, deoarece cumpărătorii sunt rari, iar producția de covoare mari este mult mai complicată. În primul rând, este necesar un cadru mare, iar lână, bumbac sau mătase trebuie să fie de o calitate excepțională. Un factor important este ca producătorul sa fie bine stabilit, deoarece durează chiar și câțiva ani pentru a lega covoarele mari, iar profitul vine dupa câțiva ani mai târziu. Aceste condiții sunt îndeplinite, în general, numai de producătorii bine cunoscuți, iar prețurile acestor covoare variază foarte mult.

Lățimea covoarelor nepaleze este limitată la 570cm, iar lungimea variaza.

Forma de bază a covorului este dreptunghiulară. Covoarele, brodate sub formă de pătrate, cercuri sau ovale, sunt mai mici, cu excepția covoarelor cu unghiuri multiple.

Majoritatea covoarelor țesute manual sunt oferite aproximativ în următoarele dimensiuni de bază (cm):

60 x 90
75 x 145
90 x 160
125 x 180
150 x 200
175 x 240
200 x 300
250 x 350
300 x 400

Pentru covoarele lungi, trebuie să țineți cont de faptul că daca covorul este mai lung și mai îngust, cu atât este mai mare probabilitatea de curbură. Pe partea tehnică, este foarte dificil pentru un covor manual să mențină o linie perfect dreaptă de axă longitudinală. Aceste covoare sunt de obicei oferite în următoarele dimensiuni de bază (cm):

80 x 200
85 x 250
90-95 x 300-600

Întrebări frecvente

Întrebare: Covorul Gabeh este turc sau persan?

Răspuns: Covoarele originale Gabeh sunt făcute în scopuri personale de către nomazi în provincia iraniană Fars. Sunt unul dintre cele mai vechi covoare persane făcute vreodată, din lână de calitate, cu culori naturale. Simplitatea lor va atrage utilizatorii care găsesc frumusețea tocmai în simplitate, prin urmare, sunt extrem de potrivite pentru interioarele moderne.

Întrebare: Ce este tipic pentru covoarele tibetane?

Răspuns: Din vremea șamanismului acestea sunt de ex. Covoare „Tigru” - cu simbolul tigrului (tigrul ca simbol al ordinii, forței, organizării). Din vremea lamaismului, crucea agățată, Tibetul Jung Drung, insigna de avere și simbolul legii (în acest sens, abuzate de naziști) au fost păstrate. De la budism, s-au folosit, de exemplu, cele mai frecvente 8 simboluri Buddha. Nod nesfârșit, floare de lotus etc.

Întrebare: Am cumpărat un covor etichetat Keshan. Ce înseamnă acea etichetă?


Răspuns: Covoarele persane sunt uneori numite după tribul nomad în care au fost făcute, alteori prin metoda legării nodurilor și alteori, ca în acest caz, după locul de producție. Locul lui Keshan și împrejurimile sale sunt cunoscute de secole, deoarece covoarele sunt făcute în fiecare familie conform tradiției. Este situat în Iran, la marginea deșertului rulotei, pe drumul dintre Teheran și Ispahan, deci este adesea vizitat de triburi străine. Deși și-au păstrat tradiția și motivele Keshani nu se pot schimba cu alte covoare din această parte a Iranului. Cele mai frecvente culori de pe aceste covoare sunt albastru și roșu.

Întrebare: Este adevărat că fiecare covor trebuie să aibă propriul certificat și ștampila emise de producător?

Răspuns: Nu. Nomazii, care leagă covoare frumoase și de înaltă calitate, nu pot citi și scrie - și, prin urmare, nu pot emite un certificat. Acest lucru este de asemenea comun în rândul altor populații. Nici fabrica nu emite un certificat. Un document oficial numit „Certificat de origine” emis la exportul covoarelor dintr-o țară este de obicei emis de camerele de comerț din țările respective. Este utilizat pentru a determina preferințele și o companie poate emite un certificat de autenticitate pentru covoarele individuale bazate pe acest document. Putem afișa originalul „Certificat de origine” la magazinul nostru,la cerere. Sigiliile de covoare sunt vamale și nu spun nimic despre calitatea, originea sau tipul covorului. Aceste timbre pot fi găsite și pe covoare industriale sau sintetice.

Întrebare: Când se leagă covorul, este mai bine un nod turcesc sau persan?

Răspuns: Calitatea covorului nu este determinată numai de tipul de nod. În Iran, de exemplu se folosesc aproximativ 600 de tipuri de noduri, inclusiv cele utilizate în Turcia. Pentru cunoscătorii de noduri, divizarea în noduri simetrice și asimetrice este insuficientă.

Întrebare: Ai nevoie de protecție împotriva molii?

Răspuns: Nu. Moliile sunt insecte nocturne și apar în încăperi unde este întunecat și nu circula aer, în încăperi în care nu există ventilație, cum ar fi in dulap. În cazul covoarelor, acestea pot apărea dacă mobilierul este pe covor, acolo unde nu este lumină și să nu circula aer. Există puține astfel de cazuri astăzi, dar se pot folosii remedii pentru molii. Stilul de viață de astăzi - ventilația obișnuită, iluminarea în timpul zilei și altele provoacă molii, care pot fi periculoase în dulap dar să nu fie un pericol pentru covoarele în sine. Unele dintre covoarele noastre sunt chiar spălate cu protecție pentru molii, dar nu toate.

Întrebare: Cum să identificați un covor nomad original?

Răspuns: În conformitate cu franjuri. Covoarele nomade sunt confecționate din lână și mai închise decât covoarele de bumbac fabricate în fabrici. Nomazii nu au bumbac și adesea confecționează covoare din lână de la animalelor lor (cămile sau capre). Frizurile au o importanță deosebită: când provin direct din covor, ca o continuare a bazei, sunt lucrate manual. pe o bază groasă, face doar munca mai grea. Un expert poate determina cu ușurință prețul unui covor în funcție de franjuri. În persana Nain, acesta este chiar criteriul decisiv.

Întrebare: Cum să identificați covorul de rugăciune?

Răspuns: Există stâlpi pe părțile laterale, care se află într-un plan, iar în partea superioară există un tavan de pe care atârnă o lampă (pentru covorul nominal de rugăciune, plafonul este uneori închis sub forma unui cort nomad). De fapt, fiecare moschee are o parte care este îndreptată către Mecca, iar Mihrab este o nișă în peretele din moscheea care este îndreptată în direcția Kible (Kabe în Mecca) către care musulmanii sunt întoarsi în timpul rugăciunii unde o lampă atârnă (lumina cunoașterii vine de sus). Și din acest motiv, covorul de rugăciune îl înfățișează stilistic pe Mihrab. Covorul de rugăciune are, de asemenea, un scop special, de a separa musulmanul de țara necurată. Cu toate acestea, nu este specific faptul că uneori șoferul camionului, în momentul rugăciunii, oprește vehiculul, sare din camion și începe să se roage la capătul drumului, chiar și fără un covor.

Întrebare: Un covor persan poate fi aspirat imediat după cumpărare?

Răspuns: da, se poate. Un covor oriental de calitate poate fi aspirat din prima zi. Așa-numitele „păruri moarte” rezultate din prelucrarea manuală a lânii vor dispărea din covor după primele câteva aspirari, iar mai târziu, când îl vei aspira, nu vei vedea niciun fir de păr în aspiratorul tău. Totuși, acest lucru nu se aplică covoarelor din lână ieftine de calitate scăzută, de exemplu, Indo-Nepali sau Indo-Tibetan. Ar trebui să fie „umplute” cel puțin șase luni și după aceea pot fi aspirate foarte atent. Prețul lor ar trebui să se potrivească cu calitatea pe care vânzătorul o arata în magazinul nostru.

Întrebare: Covoarele sunt făcute de copii?

Răspuns: În Egipt, da, în Iran nu, în India uneori, în Pakistan a fost singura cale de a supraviețui, în Nepal nu etc. Cei care au văzut cu proprii lor ochi sărăcia incredibilă a acestor țări cu privire la munca copilului preferă să nu vorbească.

Întrebare: mă duc în Turcia. Voi cumpăra acolo covor mai ieftin decât al tău?

Răspuns: Deseori, clientii noștri sunt turisti si provin din Maroc, Tunisia, Turcia sau alte țări și sunt  dezamăgiți de prețul pe care l-au platit pe un covor in tara lor, desi au scăzut pretul chiar cu 70% după ce au negociat cu vânzătorii locali ...pentru a vedea că ar fi putut  cumpăra mai ieftin de la noi. Noi cumpărăm covoare en-gros și marjele sunt ajustate în funcție de condițiile create. Vă putem spune, de asemenea, că prețul nu contează întotdeauna - are și valoare atunci când cumpărați un articol dintr-o călătorie din țara pe care ați vizitat-o. Cel mai important este sa iti placa.

Întrebare: Ce covor este mai bun - persan sau nepalez?

Răspuns: Vom răspunde la întrebarea: ce este mai bun? - un măr sau o para? Covorul nepalez poate fi de calitate superioară - din lână tibetană, covorul persan poate fi de calitate slabă. Totul depinde de gustul personal al clientului și de camera în care va fi folosit covorul. Dacă, de exemplu, avea un interior super modern, cu o mulțime de crom, sticlă și negru, probabil am recomanda un covor nepalez modern. Dar cele mai prețioase piese de covor au fost persane in istorie.

Întrebare: Aș avea nevoie de un covor pentru o cameră cu 7 x 12m. Aveti un covor de aceste dimensiuni?

Răspuns: Da, dar în cazul dvs. vă recomandăm o altă soluție. Covoarele orientale nu sunt niciodată din perete in perete. Covorul este așezat în mijlocul camerei pentru a crea o imagine. Dacă trebuie să stabilim zona corespunzătoare pentru covorul pe care îl cumpărați, dimensiunea maximă pentru spațiul dvs. ar fi de 5x10m, deci există 1 m de spațiu liber pe fiecare parte. Dar nici aceasta nu poate fi soluția optimă, deoarece fiecare parte a camerei are propriul său caracter individual, iar covoarele mai mici ar putea sublinia în mod corespunzător diferite părți ale camerei.Sub canapea, alții sub masa,etc. Cea mai bună soluție va fi furnizată de vânzătorii din magazinul nostru.

Întrebare: Câte noduri ar trebui să aibă un covor persan de calitate pe metru patrat?

Răspuns: inițial, în Iran, nodurile au fost calculate în funcție de gradul persan "îndesat", care este de aproximativ 6,7 cm, în China, nu există noduri, dar modele, nimic nu contează pentru covorul Gabeh persan, pentru că suntem în Europa cu metrică sistem, determinăm densitatea nodurilor pe m2 Covorul persan bun începe de la 200.000 de noduri / m2, cu 500.000 de noduri / m2 este un covor foarte solid, Nain excelent are 1.000.000 de noduri / m2, Ghom1.500.000 de noduri de mătase / m2, iar covorul nostru cu majoritatea nodurilor (desigur, mătasea) au o densitate de 2.900.000 de noduri / m2, dar nu există multe astfel de covoare pe lume. Numărul de noduri / m2 este determinat și de calitatea lânii și de calitatea covorului. s-a gândit să folosești lână ieftină, de calitate scăzută și culori naturale ieftine, precum indigo.

Întrebare: Ce sunt exact „chintamii”?

Răspuns: Trei nestemate. Acestea sunt cele trei caracteristici principale ale budismului, simbol al filozofiei budiste. Prima bijuterie este Buddha, a doua bijuterie este Dharma (predarea lui Buddha, ordinea lucrurilor), a treia bijuterie este Sangha (așezare, comunitate de oameni care acceptă învățăturile Buddha). Pe lângă cele trei bijuterii, tibetanii mai adaugă două modele - dungi de tigru (tigrul ca simbol al ordinii, forței, organizării). În Turcia, același simbol este folosit ca talisman împotriva vrăjilor sau împotriva forțelor malefice.

Lumea Covoarelor

Bvd. Pipera, nr. 2C , Vuluntari, Romania

email: info@lumeacovoarelor.ro